Atenció: El teu navegador no té suport per algunes funcionalitats necessàries. Et recomanem que utilitzis Chrome, Firefox o Internet Explorer Edge.

L'Alerta Canal

Un projecte més enllà del periodisme

  • 72
    Mecenes

Explorem altres vies de finançament com el micromecenatge

Aquest post té com a objectiu posar a les vostres mans el futur del canal i del web. Sempre hem intentat escoltar a tots els que ens seguiu i adaptar-nos al que en cada moment reclamàveu que fos l’Alerta. Ara mateix però, per poder mantenir el servidor sense haver d’invertir els nostres diners, ens veiem obligats a publicar notícies per generar ingressos a través dels anuncis. Això es tradueix en un bombardeig al canal i a les xarxes socials de notícies, que si bé tenen certa importància, poc o res tenen a veure amb els objectius del canal.

L’Alerta va començar l’octubre republicà de 2017 com un canal de Telegram per informar durant les manifestacions de tot el que anava passant. En acabar l’octubre republicà, amb la suspensió de la declaració d’independència i l’entrada en vigor del 155, va arribar una temporada on no hi havia tantes concentracions i vam decidir de reconvertir-nos en un mitjà digital. 

L’octubre del 2018 iniciàvem el projecte web sense oblidar mai el nostre compromís inicial d’informar sobre les manifestacions independentistes. Així ens vam acabar especialitzant a oferir informació a través de mapes interactius que han fet servir els principals mitjans de comunicació catalans i les organitzacions socials com el Tsunami Democràtic i Omplim Estrasburg. Després de més de mil articles publicats i milions de visites, aquest és el punt on ens trobem ara.
L’administració de l’Alerta és un petit equip de voluntaris que dedica part del seu temps lliure a crear tot el contingut que veieu al web, al canal i a les xarxes socials. Ho fem de forma altruista compaginant els estudis i la feina, tots els diners que ingressem a través dels anuncis els reinvertim al web i al servidor. No pretenem enriquir-nos a través de l’Alerta sinó que només desitgem que sigui econòmicament sostenible.

Amb el micromecenatge podríem deixar el periodisme als periodistes de debò compartint les notícies dels mitjans de comunicació i deixant el web pel més important: la informació de les manifestacions, mapes, editorials i la recent (i exitosa) categoria d’opinions dels subscriptors. També ens deixaria les mans lliures per poder redactar altres informacions que creiem que podrien ser del vostre interès com la sèrie sobre com van ser les independències d’altres països del món o per crear contingut per altres plataformes com Youtube.

La nostra tasca divulgativa se simplificaria en el moment que no depenguéssim de tenir un cert nombre de visites cada mes per poder pagar el servidor. Per això l’Alerta ha obert l'Aixeta i humilment us demana una petita aportació per poder seguir amb la nostra tasca

L'Alerta Canal
18 Gener 2020

Comentaris (0)

Deixa un comentari

Per afegir un comentari, inicia la teva sessió o registra't.